Ingredience:
- 150 ml BIO sezamového oleje
- 7 polévkových lžic BIO datlového sirupu
- 250 g BIO hladké špaldové mouky
- 1/2 BIO prášku do pečiva bez fosfátů
- kakao/kokos/rozinky/chia semínka/ořechy
Postup
- Olej promícháme pomocí metličky s datlovým sirupem.
- Poté pomalu přimícháváme mouku s práškem do pečiva.
- Vzniklé těsto ochutíme podle fantazie, např. kakaem, kokosem, chia semínky, rozinkami, ořechy.
- Vytvarujeme kulaté placaté sušenky.
- Pečeme v předehřáté troubě při 150 stupních přibližně 30 minut.
- Po upečení necháme sušenky vychladnout přímo na plechu, jelikož jsou zpočátku velmi křehké.
Postřehy a vychytávky
Pokud nemáte možnost či prostředky k zakoupení ingrediencí v BIO kvalitě, nezoufejte a pečte z nebio surovin.
Sušenky nemusíte ochucovat vůbec ničím, jsou vynikající samy o sobě.
Foto
BIO špaldové cookies |
Pečení zdar!
Vypečená Káťa
Žádné komentáře:
Okomentovat