čtvrtek 14. února 2013

Domácí nachos chipsy

Výborné, kukuřičné a zdravější nachos chipsy


Ingredience


  • hrnek BIO kukuřičné krupice
  • půl hrnku vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • podle potřeby hladká špaldová mouka

Postup

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které vyválíme na velmi tenkou placku. 
  2. Placku rozkrájíme na trojúhelníčky.
  3. Pečeme v troubě na 180 stupňů 10-15 minut dozlatova.

Postřehy a vychytávky


Pokud se těsto lepí, přidáme podle potřeby špaldovou mouku. Při vypracovávání těsto to chce trochu trpělivosti, protože se ze začátku drobí.

Dobu pečení přizpůsobujeme tomu, jak tenké jsme těsto vyváleli.




Pečení zdar!

Vypečená Káťa






Žádné komentáře:

Okomentovat