čtvrtek 24. března 2016

Velikonoční kopřivová nádivka s uzeným tofu

Klasická jarní nádivka s netradiční obměnou.

Ingredience

  • 5 starších celozrnných rohlíků
  • 200 ml mléka
  • 4 vejce
  • 200 g uzeného tofu
  • 2 hrsti nasekaných mladých kopřiv
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 40 g rozpuštěného másla +  na vymazání formy
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Do velké mísy dáme rohlíky nakrájené na kostičky, zalijeme je vlažným mlékem a necháme nabobtnat. 
  2. Poté zlehka vymačkáme přebytečné mléko a směs promícháme se žloutky, nastrouhaným uzeným tofu, rozpuštěným máslem, kopřivami, petrželkou a práškem do pečiva. Ochutíme solí a pepřem.
  3. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do směsi.
  4. Směs nalijeme do máslem mazané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů asi 30 minut dozlatova.




Pečení zdar!

Vypečená Káťa

Žádné komentáře:

Okomentovat