pondělí 9. května 2016

Rebarborový koláč

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 2 celá vejce z biochovu
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 1 bílý jogurt
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 2 stonky rebarbory
  • drobenka (mouka nebo krupice, třtinový cukr a máslo)

Postup

  1. Ve velké míse smícháme ingredience na těsto a těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  2. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousky a posypeme jí těsto.
  3. Z másla, cukru a mouky nebo krupice vypracujeme drobenku, kterou posypeme celý koláč.
  4. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 35 minut. Před podáváním necháme vychladnout.




Pečení zdar!

Vypečená Káťa

Žádné komentáře:

Okomentovat