úterý 5. února 2013

Jablečný koláč

Vláčný, jednoduchý a všemi opěvovaný.

Ingredience


  • 400 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 200 g cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 8-10 jablek
  • rozinky
  • skořice

Postup

  1. Jablka zbavíme jadřinců, nastrouháme a povaříme se skořicí a rozinkami 10 minut. Nepřidáváme vodu!
  2. Povařená jablka necháme vychladnout.
  3. Na vále uhněteme těsto: hladká mouka + prášek do pečiva, cukr, změklé máslo, vejce, špetka soli.
  4. Těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme.
  5. Na vymazaný plech klademe první vyválený plát, poté vychladlou jablečnou nádivku a nakonec druhý vyválený plát.
  6. Pečeme cca 40 minut při 180 stupních.

Postřehy a vychytávky


Jablka nemusíme loupat. Pokud máme kyselejší odrůdu jablek, můžeme je povařit s trochou cukru. Jinak to není nutné.

Těsto jednoduše vyválíme za pomoci dvou mikroténových folií. Tedy na vál si položíme fólii, na ní těsto a opět fólii. Poté vyválíme. Nakonec odstraníme svrchní fólií a s pomocí druhé přeneseme vyválené těsto na plech.


Foto

Jablečný koláč



Pečení zdar!

Vypečená Káťa


Žádné komentáře:

Okomentovat