Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 200 g másla
- 200 g cukru
- 1 vejce
- 1/2 balení prášku do pečiva
- špetka soli
- 8-10 jablek
- rozinky
- skořice
Postup
- Jablka zbavíme jadřinců, nastrouháme a povaříme se skořicí a rozinkami 10 minut. Nepřidáváme vodu!
- Povařená jablka necháme vychladnout.
- Na vále uhněteme těsto: hladká mouka + prášek do pečiva, cukr, změklé máslo, vejce, špetka soli.
- Těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme.
- Na vymazaný plech klademe první vyválený plát, poté vychladlou jablečnou nádivku a nakonec druhý vyválený plát.
- Pečeme cca 40 minut při 180 stupních.
Postřehy a vychytávky
Jablka nemusíme loupat. Pokud máme kyselejší odrůdu jablek, můžeme je povařit s trochou cukru. Jinak to není nutné.
Těsto jednoduše vyválíme za pomoci dvou mikroténových folií. Tedy na vál si položíme fólii, na ní těsto a opět fólii. Poté vyválíme. Nakonec odstraníme svrchní fólií a s pomocí druhé přeneseme vyválené těsto na plech.
Foto
Jablečný koláč |
Pečení zdar!
Vypečená Káťa
Žádné komentáře:
Okomentovat