Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mletého máku
- 1 hrnek mléka
- 1/4 hrnku slunečnicového oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 1 BIO vanilkový cukr
- špetka mořské soli
- (citronová šťáva, moučkový cukr)
Postup
- Do mísy nejdříve nasypeme všechny suché suroviny (mouku s práškem do pečiva, cukry, sůl a mák) a dobře promícháme.
- Postupně přidáváme olej, mléko a vejce a vždy dobře promícháme metličkou.
- Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech.
- Pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut při 180 stupních.
- Hotový makovec můžeme po vychladnutí dozdobit citronovou polevou, kterou si připravíme ze šťávy z jednoho citronu a moučkového cukru.
Postřehy a vychytávky
Místo kravského mléka používám do moučníků rostlinné sušené nápoje, nejčastěji sojový. K dostání jsou však i ovesný, pohankový, kukuřičný, rýžový a další. Moučníky jsou pak lehčí a lépe vynikne chuť ostatních surovin.
Před namletím doporučuji mák opražit, aby byl lépe stravitelný.
Foto
Makovec |
Pečení zdar!
Vypečená Káťa
Žádné komentáře:
Okomentovat