pondělí 18. února 2013

BIO špaldové cookies

Jednoduchý a časově nenáročný recept na nejlepší cookies, které jsem dosud upekla!

Ingredience:


  • 150 ml BIO sezamového oleje
  • 7 polévkových lžic BIO datlového sirupu
  • 250 g BIO hladké špaldové mouky
  • 1/2 BIO prášku do pečiva bez fosfátů
  • kakao/kokos/rozinky/chia semínka/ořechy

Postup

  1. Olej promícháme pomocí metličky s datlovým sirupem.
  2. Poté pomalu přimícháváme mouku s práškem do pečiva.
  3. Vzniklé těsto ochutíme podle fantazie, např. kakaem, kokosem, chia semínky, rozinkami, ořechy.
  4. Vytvarujeme kulaté placaté sušenky.
  5. Pečeme v předehřáté troubě při 150 stupních přibližně 30 minut.
  6. Po upečení necháme sušenky vychladnout přímo na plechu, jelikož jsou zpočátku velmi křehké.

Postřehy a vychytávky


Pokud nemáte možnost či prostředky k zakoupení ingrediencí v BIO kvalitě, nezoufejte a pečte z nebio surovin.

Sušenky nemusíte ochucovat vůbec ničím, jsou vynikající samy o sobě.


Foto


BIO špaldové cookies


Pečení zdar!

Vypečená Káťa






Žádné komentáře:

Okomentovat