čtvrtek 12. listopadu 2015

Arašídové sušenky (veganské a bez lepku)

 Uvnitř měkké a po krajích křupavé. No jedním slovem - VYNIKAJÍCÍ!

Ingredience

  • 1 hrníček arašídového másla od Vypečené Káti (nebo jiné, pokud je stejně tak dobré :-) )
  • 1 hrníček třtinového cukru
  • 2/3 hrníčku najemno rozemletých ovesných vloček
  • 1/4 hrníčku rostlinného mléka
  • 1 KL jedlé sody, příp. prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli

Postup

  1. V míse nejdříve smícháme arašídové máslo s třtinovým cukrem a špetkou soli.
  2. Poté po troškách přidáme "mouku" z ovesných vloček smíchanou s jedlou sodou (práškem do pečiva). 
  3. Nakonec do směsi přilijeme rostlinné mléko.
  4. Vše dobře promícháme.
  5. Ze směsi vytvarujeme kuličky, jejichž velikost odměříme vždy jednou polévkovou lžící, tj. jedna kulička/sušenka = jedna polévková lžíce.
  6. Kuličky umístíme na plech vyložený pečícím papírem a pomocí vidličky je vytvarujeme do podoby sušenek s čtverečkovým vzorem.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 8 - 10 minut dozlatova.
  8. Po upečení necháme na plechu vychladnout.
  9. Skladujeme v neprodyšné krabičce.

Tipy a postřehy 

Surovinou, na které tento recept stojí, je samozřejmě arašídové máslo. Hledejte takové, které je svou konzistencí spíše tekuté. 
Sušenky jsou hotové raz dva. Nedovolte, aby se vám spálily. Po vyjmutí z trouby budou velmi křehké, nechte je odpočinout na plechu alespoň 30 minut a ony ztuhnou.






Pečení zdar!

Vypečená Káťa


Žádné komentáře:

Okomentovat