sobota 1. února 2014

Flapjack

Vynikající a výživná ovesná "tyčinka".


Ingredience

  • 100 g nesolených arašídů
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • 1/2 hrníčku slunečnicových semínek
  • 1/2 hrníčku strouhaného kokosu
  • 2 PL kokosového oleje
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • 1 PL sirupu
  • špetka soli
  • (rozinky)

Postup


  1. Nejdříve opražíme arašídy v troubě. Pražíme nasucho, na plechu při 150 stupních Celsia přibližně 10 minut. Poté necháme opražené arašídy vychladnout.
  2. Pomocí mixéru (sekáček s otočnými noži) arašídy mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne arašídové máslo. 
  3. Do arašídového másla přidáme sirup, sůl, kokosový a slunečnicový olej. Dobře promícháme.
  4. Do mísy si připravíme suché ingredience - ovesné vločky, slunečnicová semínka, kokos, (rozinky).
  5. K suchým ingrediencím přimícháme předem připravené arašídové máslo.
  6. Vznikne nám lepivá hmota. Pokud se nám hmota příliš drobí, přidáme olej.
  7. Hmotu přendáme do vyššího plechu vyloženého potravinovou folií. Rozprostřeme do výšky přibližně 2-3 cm. 
  8. Dáme do lednice ztuhnout alespoň na 6 hodin.
  9. Po ztuhnutí nakrájíme a můžeme rovnou konzumovat.

Postřehy a vychytávky


Pokud nemůžete sehnat jemné ovesné vločky, postačí, když si ty "obyčejné" rozmixujete. Stejně tak si můžete nahrubo rozmixovat ořechy a semínka, které si do směsi přidáte.
Flapjack si můžete vyrobit z různé směsi ořechů, semínek a sušeného ovoce. Fantazii se meze nekladou.
Flapjack není nutné péct v troubě. 
Konečný produkt se nám může trochu drobit, ale to k tomu patří.


Foto

Flapjack

Tvoření zdar!

Vypečená Káťa

Žádné komentáře:

Okomentovat