Ingredience
- 100 g nesolených arašídů
- 1 hrnek jemných ovesných vloček
- 1/2 hrníčku slunečnicových semínek
- 1/2 hrníčku strouhaného kokosu
- 2 PL kokosového oleje
- 2 PL slunečnicového oleje
- 1 PL sirupu
- špetka soli
- (rozinky)
Postup
- Nejdříve opražíme arašídy v troubě. Pražíme nasucho, na plechu při 150 stupních Celsia přibližně 10 minut. Poté necháme opražené arašídy vychladnout.
- Pomocí mixéru (sekáček s otočnými noži) arašídy mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne arašídové máslo.
- Do arašídového másla přidáme sirup, sůl, kokosový a slunečnicový olej. Dobře promícháme.
- Do mísy si připravíme suché ingredience - ovesné vločky, slunečnicová semínka, kokos, (rozinky).
- K suchým ingrediencím přimícháme předem připravené arašídové máslo.
- Vznikne nám lepivá hmota. Pokud se nám hmota příliš drobí, přidáme olej.
- Hmotu přendáme do vyššího plechu vyloženého potravinovou folií. Rozprostřeme do výšky přibližně 2-3 cm.
- Dáme do lednice ztuhnout alespoň na 6 hodin.
- Po ztuhnutí nakrájíme a můžeme rovnou konzumovat.
Postřehy a vychytávky
Pokud nemůžete sehnat jemné ovesné vločky, postačí, když si ty "obyčejné" rozmixujete. Stejně tak si můžete nahrubo rozmixovat ořechy a semínka, které si do směsi přidáte.
Flapjack si můžete vyrobit z různé směsi ořechů, semínek a sušeného ovoce. Fantazii se meze nekladou.
Flapjack není nutné péct v troubě.
Konečný produkt se nám může trochu drobit, ale to k tomu patří.
Foto
Flapjack |
Tvoření zdar!
Vypečená Káťa
Žádné komentáře:
Okomentovat