Ingredience
- 350 g polohrubé mouky
- 150 g moučkového cukru
- 70 g másla
- 2 vejce
- 1 BIO vanilkový pudink
- 300 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- citronová kůra
- hořké kakao
- rozinky
Postup
- V míse utřeme máslo s moučkovým cukrem do pěny.
- Přidáme celá! vejce a opět třeme.
- Vmícháme vlažné mléko, citronovou kůru, rozinky a vanilkový pudink.
- Po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a stále mícháme.
- Do vymazané a vysypané formy nalijeme větší část již připraveného těsta.
- Zbylou část ochutíme kakaem a vlijeme rovněž do formy.
- Pečeme v předehřáté troubě přibližně 60 minut na 180 stupňů.
Postřehy a vychytávky
Místo kravského mléka používám do všech moučníků rostlinný sojový nápoj. Moučníky jsou pak lehčí a vynikne tak chuť ostatních surovin.
Pokud chcete, můžete ke druhé části těsta s kakaem přidat polévkovou lžíci moučkového cukru.
K přípravě těsta používám ruční mixér.
Foto
![]() |
Rychlá bábovka |
Pečení zdar!
Vypečená Káťa
Žádné komentáře:
Okomentovat