pátek 25. ledna 2013

Rychlá bábovka

Výborná a jednoduchá bábovka bez šlehání.

Ingredience

  • 350 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 70 g másla
  • 2 vejce
  • 1 BIO vanilkový pudink
  • 300 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • citronová kůra
  • hořké kakao
  • rozinky

Postup

  1. V míse utřeme máslo s moučkovým cukrem do pěny. 
  2. Přidáme celá! vejce a opět třeme.
  3. Vmícháme vlažné mléko, citronovou kůru, rozinky a vanilkový pudink.
  4. Po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a stále mícháme.
  5. Do vymazané a vysypané formy nalijeme větší část již připraveného těsta.
  6. Zbylou část ochutíme kakaem a vlijeme rovněž do formy.
  7. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 60 minut na 180 stupňů. 

Postřehy a vychytávky


Místo kravského mléka používám do všech moučníků rostlinný sojový nápoj. Moučníky jsou pak lehčí a vynikne tak chuť ostatních surovin.

Pokud chcete, můžete ke druhé části těsta s kakaem přidat polévkovou lžíci moučkového cukru.

K přípravě těsta používám ruční mixér. 


Foto


Rychlá bábovka




Pečení zdar!

Vypečená Káťa






Žádné komentáře:

Okomentovat