Ingredience
Korpus
- 150 g celozrnné hladké pšeničné mouky
- 90 g másla (používám Heru)
- 1 PL olivového oleje
- 3 PL vody
- 1 KL třtinového cukru
- 1 KL soli
Náplň
- 4 cibule
- lilek
- 2 cukety
- pórek
- 2 stroužky česneku
- 1 PL medu
- provensálské koření
- sůl, pepř
- olivový olej
- 2 vejce
- 50 ml rostlinného mléka
Postup
- Nejdříve si připravíme korpus. Do mísy smícháme mouku, cukr, sůl, na kousky nakrájené máslo, olej a vodu. Ze směsi vytvoříme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici.
- Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu nadrobno - lilek, cukety a pórek. Cibuli doporučuji nakrájet na proužky a česnek prolisovat.
- Na pánvi nejdříve orestujeme na oleji cibuli, kterou pokapeme medem. Podle velikosti cibule zabere její zkaramelizování minimálně 15 minut.
- Poté postupně přidáme cuketu, lilek, pórek a nakonec česnek. Okořeníme provensálským kořením, solí a pepřem. Zeleninu restujeme 45 minut na mírném plameni.
- Mezitím, co se nám restuje zelenina, vyválíme těsto do kulaté formy na pečení. Doporučuji válet na pečicím papíře, s jehož pomocí těsto jednoduše přeneseme do formy. Těsto propícháme vidličkou.
- Korpus dáme předpéct do předehřáté trouby na 200 stupňů na 10 minut.
- Ve chvíli, kdy máme zeleninu i předpečený korpus hotový, přistupujeme k poslední finální fázi, tedy k naplnění korpusu zeleninou a zalitím vajíčky smíchanými s mlékem.
- Takto připravený koláč dáme opět do trouby dopéct asi na 30 minut na 200 stupňů.
- Vuola! Bon appétit!
Postřehy a vychytávky
Restování cibule a následně zeleniny je nejdůležitější částí receptu, nesnažte se ji nijak urychlit.
Celková doba přípravy: 1 hodina a 30 minut
Pečení zdar!
Vypečená Káťa
Žádné komentáře:
Okomentovat