čtvrtek 7. května 2015

Domácí veganská zmrzlina

Kdo by neměl rád zmrzlinu? A co takhle si ji udělat doma, kdykoliv na ní budete mít chuť? Že nemáte zmrzlinovač? Není potřeba! Bojíte se, že přiberete? Nesmysl! Zkuste tuto jednoduchou veganskou zmrzlinu, která vás doslova šokuje svou konzistencí a chutí. Pro mě je to hotový game changer :-)

Ingredience (2 velké porce)

  • 4 velké zralé banány
  • na ochucení: lesní ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny), kakao, arašídové máslo
  • na ozdobení: lesní ovoce, hořká čokoláda, ořechy, datlový sirup, javorový sirup

Postup

  1. Banány oloupeme, nakrájíme a dáme do mrazáku alespoň na 8 hodin. 
  2. Zmražené banány rozmixujeme ve výkonném mixéru do požadované konzistence, což nám zabere až 5 minut.
  3. Můžete rovnou podávat, nebo ochutit čerstvým nebo mraženým lesním ovocem, kakaem nebo arašídovým máslem. V každém případě vybrané suroviny zamixujeme do zmrzliny.
  4. Na ozdobení můžeme použít přeliv z čerstvého lesního ovoce, hořké čokolády, mleté ořechy dle chuti nebo vámi preferovaný sirup.
  5. Nechte se unášet na chuti této VYNIKAJÍCÍ zmrzliny.


Postřehy a vychytávky

Ideální jsou banány opravdu zralé, což u nás prakticky znamená ty, které se prodávají ve velké slevě.
Fantazii se meze nekladou. Co takhle například přidat čerstvou mátu?



Banánová a čokoládová

Jahodová

Banánová s arašídovým máslem a jahodovým přelivem



Dobrou chuť!

Vypečená Káťa



Žádné komentáře:

Okomentovat