neděle 24. května 2015

Muffiny z ovesných vloček

Další variace na oblíbené muffiny nebo chcete-li cupcakes.

Ingredience (12 ks)

  • 150 g celozrnné pšeničné hladké mouky
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 125 g třtinového cukru
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 2 velká jablka
  • 2 KL prášku do pečiva bez fosfátů
  • skořice
  • koření do perníku
  • 5 kostiček vysokoprocentní hořké čokolády

Postup

  1. V míse nejdříve smícháme vejce s cukrem a máslem. Vyšleháme do pěny. 
  2. Poté přimícháme nahrubo nastrouhaná jablka, skořici, koření do perníku a ovesné vločky.
  3. Následně po částech přidáváme mouku s práškem do pečiva. 
  4. Nakonec do těsta přilijeme 200 ml vlažného rostlinného mléka. 
  5. Oddělíme si polovinu těsta, do níž přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu.
  6. Muffiny pečeme nejlépe ve speciálním plechu určeném na muffiny. Těsto přemístíme pomocí polévkové lžíce.
  7. Ještě před pečením posypeme třtinovým cukrem. Docílíme tím křupavé krustičky.
  8. Pečeme 25-30 minut při 200 stupních.

Postřehy a vychytávky


Při pečení ve speciálním plechu na muffiny nepoužívám papírové košíčky. Přijde mi to zbytečné. Plech před pečením pouze vymažu olejem. Po upečení jdou muffiny z plechu krásně vyjmout.
Jablka před nastrouháním neloupu. Díky tomu získají muffiny zajímavou strukturu. Pokud nechcete jablka strouhat, nemusíte, stačí je pouze nadrobno nakrájet.





Pečení zdar!

Vypečená Káťa

Žádné komentáře:

Okomentovat