Další variace na oblíbené muffiny nebo chcete-li cupcakes.
Ingredience (12 ks)
- 150 g celozrnné pšeničné hladké mouky
- 100 g jemných ovesných vloček
- 125 g třtinového cukru
- 125 g másla
- 1 vejce
- 200 ml rostlinného mléka
- 2 velká jablka
- 2 KL prášku do pečiva bez fosfátů
- skořice
- koření do perníku
- 5 kostiček vysokoprocentní hořké čokolády
Postup
- V míse nejdříve smícháme vejce s cukrem a máslem. Vyšleháme do pěny.
- Poté přimícháme nahrubo nastrouhaná jablka, skořici, koření do perníku a ovesné vločky.
- Následně po částech přidáváme mouku s práškem do pečiva.
- Nakonec do těsta přilijeme 200 ml vlažného rostlinného mléka.
- Oddělíme si polovinu těsta, do níž přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu.
- Muffiny pečeme nejlépe ve speciálním plechu určeném na muffiny. Těsto přemístíme pomocí polévkové lžíce.
- Ještě před pečením posypeme třtinovým cukrem. Docílíme tím křupavé krustičky.
- Pečeme 25-30 minut při 200 stupních.
Postřehy a vychytávky
Při pečení ve speciálním plechu na muffiny nepoužívám papírové košíčky. Přijde mi to zbytečné. Plech před pečením pouze vymažu olejem. Po upečení jdou muffiny z plechu krásně vyjmout.
Jablka před nastrouháním neloupu. Díky tomu získají muffiny zajímavou strukturu. Pokud nechcete jablka strouhat, nemusíte, stačí je pouze nadrobno nakrájet.
Pečení zdar!
Vypečená Káťa
Žádné komentáře:
Okomentovat