čtvrtek 4. června 2015

Veganský burger

Ať už jste masožravec nebo ne, tohle musíte vyzkoušet! ;-)

Ingredience (10 ks)

  • 100 g půlené červené čočky
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 větší cuketa
  • 3 malé cibule
  • čerstvá majoránka
  • pažitka
  • čerstvé oregano
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Nejdříve uvaříme čočku (na dané množství postačí vařit ve 200 ml vody) a necháme vychladnout. Měla by vzniknout taková pasta.
  2. V mixéru si mezitím rozmixujeme cuketu, cibule a fazole. Po rozmixování vše přemístíme do velké mísy.
  3. Do směsi v míse přidáme vychladlou čočkovou pastu, prolisovaný česnek, majoránku, oregano, sůl a pepř. 
  4. Vše dobře promícháme. V této chvíli můžeme ochutnat a případně dochutit.
  5. Ze vzniklé hmoty tvoříme tlustší kulaté placky, které umisťujeme na plech s pečicím papírem.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 45 - 60 minut podle tloušťky. Průběžně kontrolujeme.
  7. Burgery po vyjmutí z trouby necháme chvíli odpočinout a hlavně s nimi nemanipulujeme - jsou velmi křehké. Po chvíli však ztuhnou a budou na krajích křupavé.
  8. Pro nejlepší chuťový zážitek podáváme v burger housce s guacamole a domácími hranolkami.

Postřehy a vychytávky


Pečicí papír je v tomto případě nezbytností! Bezprostředně po upečení nechte burgery na plechu odpočinout.


Celková doba přípravy: 1 hodina 20 minut








Pečení zdar!

Vypečená Káťa

Žádné komentáře:

Okomentovat