Ingredience (10 ks)
- 100 g půlené červené čočky
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 větší cuketa
- 3 malé cibule
- čerstvá majoránka
- pažitka
- čerstvé oregano
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
Postup
- Nejdříve uvaříme čočku (na dané množství postačí vařit ve 200 ml vody) a necháme vychladnout. Měla by vzniknout taková pasta.
- V mixéru si mezitím rozmixujeme cuketu, cibule a fazole. Po rozmixování vše přemístíme do velké mísy.
- Do směsi v míse přidáme vychladlou čočkovou pastu, prolisovaný česnek, majoránku, oregano, sůl a pepř.
- Vše dobře promícháme. V této chvíli můžeme ochutnat a případně dochutit.
- Ze vzniklé hmoty tvoříme tlustší kulaté placky, které umisťujeme na plech s pečicím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 45 - 60 minut podle tloušťky. Průběžně kontrolujeme.
- Burgery po vyjmutí z trouby necháme chvíli odpočinout a hlavně s nimi nemanipulujeme - jsou velmi křehké. Po chvíli však ztuhnou a budou na krajích křupavé.
- Pro nejlepší chuťový zážitek podáváme v burger housce s guacamole a domácími hranolkami.
Postřehy a vychytávky
Pečicí papír je v tomto případě nezbytností! Bezprostředně po upečení nechte burgery na plechu odpočinout.
Celková doba přípravy: 1 hodina 20 minut
Pečení zdar!
Vypečená Káťa
Žádné komentáře:
Okomentovat