Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru krystal
- 200 g mletého máku
- 250 ml rostlinného mléka (sojové, ovesné)
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 1 vanilkový cukr
- 1 KL jedlé sody + 1 KL vlažné vody
Postup
- Ve větší míse nejdříve smícháme cukr (krystal a vanilkový) s mákem.
- Přidáme mouku s práškem do pečiva.
- Nakonec přilijeme do směsi rostlinné mléko a kašičku vytvořenou z jedlé sody a vlažné vody.
- Vše dobře promícháme ručním mixérem.
- Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy - používám tu na bábovku.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 40 minut.
Postřehy a vychytávky
Kombinace jedlé sody a vlažné vody nám v tomto případě slouží jako pojivo místo vajíčka. Vyzkoušejte - opravdu to funguje!
Podáváme ideálně s citrónovou polevou ;-)
Podáváme ideálně s citrónovou polevou ;-)
Celková doba přípravy: 50 minut
Pečení zdar!
Vypečená Káťa
Žádné komentáře:
Okomentovat