pondělí 6. července 2015

Veganský makovec

Vláčný a jednoduchý na přípravu. Co víc si přát?

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru krystal
  • 200 g mletého máku
  • 250 ml rostlinného mléka (sojové, ovesné)
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 KL jedlé sody + 1 KL vlažné vody

Postup

  1. Ve větší míse nejdříve smícháme cukr (krystal a vanilkový) s mákem. 
  2. Přidáme mouku s práškem do pečiva.
  3. Nakonec přilijeme do směsi rostlinné mléko a kašičku vytvořenou z jedlé sody a vlažné vody.
  4. Vše dobře promícháme ručním mixérem.
  5. Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy - používám tu na bábovku.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 40 minut.

Postřehy a vychytávky


Kombinace jedlé sody a vlažné vody nám v tomto případě slouží jako pojivo místo vajíčka. Vyzkoušejte - opravdu to funguje!
Podáváme ideálně s citrónovou polevou ;-)






Celková doba přípravy: 50 minut


Pečení zdar!

Vypečená Káťa


Žádné komentáře:

Okomentovat