Ingredience (15-20 ks)
- půl hrníčku jáhel
- 2-3 polévkové lžíce sirupu (rýžového, javorového, datlového)
- 50 g rozinek
- 100 g strouhaného kokosu
- 50 g mandlí
- špetka soli
Postup
- Jáhly propláchneme horkou vodou a krátce opražíme v kastrůlku. Poté je zalijeme jedním hrníčkem studené vody a přidáme špetku soli. Vaříme 15 minut. Po uvaření může být konzistence trochu kašovitá, což nám v tomto případě vůbec nevadí.
- Necháme jáhly vychladnout.
- Po vychladnutí k nim přidáme rozinky, kokos, pokrájené mandle a sirup.
- Ručně vytvoříme těsto a tvarujeme kuličky, které obalujeme ve zbylém kokosu.
- Rovnou podáváme nebo necháme vychladit v lednici.
Postřehy a vychytávky
Pokud je těsto příliš řídké, přidáme více kokosu.
Podle chuti a dostupnosti můžete vyzkoušet i jiné kombinace sušeného ovoce (datle, meruňky, švestky) a ořechů (vlašské, pekanové).
Foto
Jahelné kuličky |
Koulení zdar!
Vypečená Káťa
Žádné komentáře:
Okomentovat