úterý 12. března 2013

Jahelné kuličky

Nepečené a 100% vegan.

Ingredience (15-20 ks)


  • půl hrníčku jáhel
  • 2-3 polévkové lžíce sirupu (rýžového, javorového, datlového)
  • 50 g rozinek
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 50 g mandlí
  • špetka soli

Postup

  1. Jáhly propláchneme horkou vodou a krátce opražíme v kastrůlku. Poté je zalijeme jedním hrníčkem studené vody a přidáme špetku soli. Vaříme 15 minut. Po uvaření může být konzistence trochu kašovitá, což nám v tomto případě vůbec nevadí.
  2. Necháme jáhly vychladnout. 
  3. Po vychladnutí k nim přidáme rozinky, kokos, pokrájené mandle a sirup.
  4. Ručně vytvoříme těsto a tvarujeme kuličky, které obalujeme ve zbylém kokosu.
  5. Rovnou podáváme nebo necháme vychladit v lednici.

Postřehy a vychytávky

Pokud je těsto příliš řídké, přidáme více kokosu.
Podle chuti a dostupnosti můžete vyzkoušet i jiné kombinace sušeného ovoce (datle, meruňky, švestky) a ořechů (vlašské, pekanové).


Foto

Jahelné kuličky


Koulení zdar! 

Vypečená Káťa

Žádné komentáře:

Okomentovat