pondělí 4. března 2013

Ovesné lívance

O nic méně chutné, netradiční lívance.

Ingredience (12-14 ks)

  • 200 g namletých ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 300 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce celozrnné mouky
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • kapka oleje

Postup

  1. V míse smícháme suché suroviny: namleté ovesné vločky, celozrnnou mouku, třtinový cukr a sůl.
  2. Ve druhé míse rozkvedláme vejce s mlékem, které poté přilijeme do připravené suché směsi.
  3. Dobře promícháme.
  4. Připravené těsto necháme 5 minut odležet.
  5. Na lívanečníku (postačí i obyčejná tenká pánvička) "usmažíme" lívance.
  6. Podáváme ihned. Výborné jsou se skořicí, zakysanou smetanou či čerstvým ovocem.

Postřehy a vychytávky

Těsto je nezbytné nechat odležet, jinak se nám budou lívance trhat. 
Aby se mi lívance nelepili na pánvičku, přidávám do samotného těsta kapku oleje. Pánvičku pak už olejem nepotírám.



Foto

Ovesné lívance s jablkem a skořicí

Pečení zdar!

Vypečená Káťa



Žádné komentáře:

Okomentovat