Ingredience (40 ks)
- 2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 3/4 hrnku bílého cukru
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 2 vejce
- 200 g změklého másla
- 1 kávová lžička soli
- 1 kávová lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/8 kávové lžičky skořice
- hrst mletých vlašských ořechů
- kousky hořké čokolády
Postup
- Změklé máslo šleháme spolu s cukrem (bílým i třtinovým) a poté přidáme vejce. Vyšleháme do pěny.
- Po částech přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a skořicí.
- Nakonec přimícháme mleté vlašské ořechy a kousky hořké čokolády.
- Ze vzniklé hmoty tvoříme pomocí kopečkovače (nebo dvou lžic) menší hrudky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Hrudky umisťujeme dále od sebe, protože sušenky se pečením zploští a zvětší.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 10 až 12 minut.
- Po upečení necháme sušenky na plechu vychladnout alespoň 10 minut!
Postřehy a vychytávky
Hrudky tvořím pomocí kopečkovače na rýži (možno použít i ten na zmrzlinu). Kdo chce může k tomu samému účelu použít dvě lžíce, anebo hrudky tvořit ručně. Není nutné je tvarovat, protože samy se při pečení přemění do požadovaného tvaru sušenky.
Po upečení nechte sušenky na plechu a nepokoušejte se je přemisťovat! Jsou velmi křehké.
Chuťově jsou nejlepší až druhý den, ale kdo by to vydržel, že? :-D
Foto
Americké sušenky |
Pečení zdar!
Vypečená Káťa
Žádné komentáře:
Okomentovat