úterý 30. dubna 2013

American Chocolate Chip Cookies

Nekupujte si je v obchodě! Zkuste si je udělat pro změnu sami. Jsem si jistá, že vám budou chutnat tisíckrát víc ;-)

Ingredience (40 ks)

  • 2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku bílého cukru
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 200 g změklého másla
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/8 kávové lžičky skořice
  • hrst mletých vlašských ořechů
  • kousky hořké čokolády

Postup

  1. Změklé máslo šleháme spolu s cukrem (bílým i třtinovým) a poté přidáme vejce. Vyšleháme do pěny.
  2. Po částech přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a skořicí.
  3. Nakonec přimícháme mleté vlašské ořechy a kousky hořké čokolády.
  4. Ze vzniklé hmoty tvoříme pomocí kopečkovače (nebo dvou lžic) menší hrudky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Hrudky umisťujeme dále od sebe, protože sušenky se pečením zploští a zvětší.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 10 až 12 minut.
  6. Po upečení necháme sušenky na plechu vychladnout alespoň 10 minut!

Postřehy a vychytávky


Hrudky tvořím pomocí kopečkovače na rýži (možno použít i ten na zmrzlinu). Kdo chce může k tomu samému účelu použít dvě lžíce, anebo hrudky tvořit ručně. Není nutné je tvarovat, protože samy se při pečení přemění do požadovaného tvaru sušenky.
Po upečení nechte sušenky na plechu a nepokoušejte se je přemisťovat! Jsou velmi křehké.
Chuťově jsou nejlepší až druhý den, ale kdo by to vydržel, že? :-D


Foto

Americké sušenky


Pečení zdar!

Vypečená Káťa


Žádné komentáře:

Okomentovat