neděle 16. června 2013

Banánovo-oříškový chlebíček

VYNIKAJÍCÍ banánovo-oříškový chlebíček, po němž se jen zapráší.

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku špaldové celozrnné mouky
  • 2/3 hrnku třtinového cukru
  • 2 kávové lžičky jedné sody
  • 1 kávová lžička skořice
  • 1/2 kávové lžičky soli
  • 1 zralý banán
  • 1/2 hrnku vody
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • vlašské ořechy
  • rozinky

Postup

  1. V míse vidličkou rozmačkáme banán. Poté přidáme vodu a olivový olej.
  2. Následně postupně přidáme všechny suché ingredience: cukr, skořici, sůl a nakonec mouku smíchanou s jednou sodou.
  3. Vzniklé těsto by mělo být tekuté.
  4. Úplně na závěr přidáme vlašské ořechy a rozinky.
  5. Pečeme ve formě přibližně 25 minut na 180 stupňů.
  6. Chlebíček je výborný jak teplý, tak vychladlý.

Postřehy a vychytávky


Doporučuji použít měkký a zralý banán, ať už pro jeho chuť, tak pro snadnější rozmačkání.
Podle chuti můžeme přidat jakýkoliv jiný druh ořechů a sušeného ovoce.






Pečení zdar!

Vypečená Káťa


Žádné komentáře:

Okomentovat