Ingredience (25 ks)
- 5 lžic namletých ovesných vloček
- 2 lžíce namletých vlašských ořechů
- 2 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 8 lžic celozrnné mouky
- 5 lžic sirupu (např. rýžového)
- 2 lžíce třtinového cukru
- 100 ml kvalitního rostlinného oleje
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
Postup
- V míse smícháme všechny suché ingredience v následujícím pořadí - vločky, semínka, ořechy, cukr, mouku promíchanou s práškem do pečiva.
- Poté přimícháme olej a sirup.
- Vymícháme v hutné těsto, z něhož pomocí dvou lžic tvoříme hrudky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě 15 minut při 150 stupních.
- Upečené sušenky necháme po vytažení z trouby vystydnout na plechu.
Postřehy a vychytávky
Pokud je váš med již zcukernatělý, můžete ho před přidáním do těsta rozehřát v kastrůlku na mírném plameni.
Po upečení nechte sušenky na plechu a neopovažujte se je přemisťovat :-) Jsou velmi křehké.
Foto
Cereální sušenky |
Pečení zdar!
Vypečená Káťa
Žádné komentáře:
Okomentovat