sobota 12. října 2013

Jablečné muffiny

Máme krásný podzim a pokud už nevíte, co s jablky, nabízím osvědčený recept na vláčné jablečné muffiny.

Ingredience (12 ks)

  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 vejce
  • 100 ml oleje
  • 150 - 200 ml vody
  • 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • 3 nahrubo nastrouhaná jablka
  • citrónová kůra
  • 1 lžička skořice
  • hrst vlašských ořechů
  • třtinový cukr na posypání

Postup

  1. V míse nejdříve smícháme vejce s cukrem a olejem. Vyšleháme do pěny. 
  2. Poté přimícháme nastrouhaná jablka, skořici, citrónovou kůru a vlašské ořechy.
  3. Následně po částech přidáváme mouku s práškem do pečiva. 
  4. Nakonec do těsta přilijeme 150-200 ml vlažné vody. Množství vody přizpůsobíme konzistenci těsta, která by neměla být příliš řídká.
  5. Muffiny pečeme nejlépe ve speciálním plechu určeném na muffiny. Těsto přemístíme pomocí polévkové lžíce.
  6. Ještě před pečením posypeme třtinovým cukrem a skořicí. Docílíme tím křupavé krustičky.
  7. Pečeme 25-30 minut při 200 stupních.
  8. Tadáá, vynikající jablečné muffiny jsou na světě.

Postřehy a vychytávky


Při pečení ve speciálním plechu na muffiny nepoužívám papírové košíčky. Přijde mi to zbytečné. Plech před pečením pouze vymažu olejem. Po upečení jdou muffiny z plechu krásně vyjmout.
Jablka před nastrouháním neloupu. Díky tomu mají muffiny zajímavou strukturu. Pokud nechcete jablka ani strouhat, nemusíte, stačí je pouze nadrobno nakrájet.

Foto


Pečení zdar!

Vypečená Káťa







Žádné komentáře:

Okomentovat